Ana içeriğe atla

İşte Türkiyenin En Çok Ziyaret Edilen Siteleri

Bundan 17 yıl önce 12 Nisan 1993'de 64 Kbps kapasiteli kiralık hat ile, ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sistem salonundaki yönlendiriciler kullanılarak, ABD'de NSFNet (National Science Foundation Network)'e TCP/IP protokolu üzerinden Türkiye'nin ilk internet bağlantısı gerçekleştirildi.
O günden sonra Türk halkı internet ile tanıştı ve gün geçtikçe daha fazla kullanılır oldu.
Bugün Türkiye sınırları içerisinde en çok ziyaret edilen 10 Web sitesini derledik.
1) Tabiki Google:
İnternette gezinmek için ilk olarak giriş yaptığımız internet sitesi Google. Yandex ve Bing gibi benzer arama motorları bulunsa da Google Türkiye'nin en çok kullanılan arama motoru.
Türkiyenin en popüler internet siteleri
2) Facebook
Türkiye'de ilk olarak gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ardından daha çok 18-20 yaş üstü bireylerin popüler mekanı hale gelen Facebook. Yıllar geçtikçe kendini geliştirdi. Oyun oynamak ve alışveriş yapmak gibi birçok başka amaca hizmet eden Facebook uzun yıllar ilk sıralardaki yerini koruyacak gibi görünüyor.
Türkiyenin en popüler internet siteleri
3) Youtube
İçerisinde binlerce video barındıran Google'nin sahibi olduğu Website. Kullanıcılarına video izleme ve yükleme olanağı sağlayan Youtube aynı zamanda birçok kişiye ekmek kapısı olmuş durumda. Ülkemizde Youtuber diye bilinen daha çok gençlerden oluşan bir grup Youtube'nin reklam gelirlerinden hatırı sayılır bir gelir elde etmekte.
Türkiyenin en popüler internet siteleri
4) eksisozluk.com (Ekşi Sözlük)
Türkiye'nin ilk milli ve yerli web sitelerinden birisi. Geçmişe gidildiğinde 2000li yıllara dair postlar ile karşılaşmak mümkün. İnternet dünyasında da ilkler genel olarak unutulmuyor. Ekşi sözlük üyelerin bilgi paylaşımında bulunabildiği aynı zamanda yorum yaparak tartışmalara katılabildiği bir internet sitesi.
Türkiyenin en popüler internet siteleri
5) Onedio.com
Eğlenmek, haber okumak ve boş yapmak için birebir. Onedio.com birçok alanda kullanıcılarına vakit geçirme olanağı sağlıyor.
Türkiyenin en popüler internet siteleri
6) Twitter.com
Jack Dorsey 2006 yılında bu kadar yayılacağını düşünmüşmüydü bilinmez. Ancak bugün Türkiye'de gündemi twitter belirliyor denilebilir. İnsanlar Twitter'da gülüyor ve Twitter'da kavga ediyor. Politika Twitter'da yapılıyor, spor Twitter'da konuşuluyor. Bakalım bir başka rakibi çıkacak mı...
Türkiyenin en popüler internet siteleri
7) Milliyet.com.tr
Eee, bu kadar internet sitesinin yanında bir tane haber site olmazsa olmaz. Milliyet gazetesi internet sitesi rakiplerinin arasından sıyrılıp haber siteleri arasında ilk sıraya yerleşiyor.
Türkiyenin en popüler internet siteleri

8) Sahibinden.com.tr
Türkiyenin ilk internet sitelerinden birisi. Kullanıcılara arabadan eve, özel dersten her türlü teknolojik eşyaya kadar akla gelebilecek her türlü şeyi satma imkanı veriyor. Amaç daha çok 2. el ürünlere alıcı bulmak. Birçok rakibi çıksa da hala en çok ziyaret edilen alışveriş sitesi.
Türkiyenin en popüler internet siteleri

9) Hürriyet.com.tr
Yine bir haber sitesi. Türkiye'nin köklü gazetelerinden Hürriyet en son Demirören grubuna satılmıştı.
Türkiyenin en popüler internet siteleri

10) Maçkolik.com
Spora bu kadar düşkün bir ülkede İlk 10'da bir tane spor içerikli haber sitesi olmalıydı. Kullanıcılar Maçkolik.com'a skor takibi ve haber okumak için giriş yapıyor.
Türkiyenin en popüler internet siteleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pharmaton Mu Supradyn Mi?

Gittikçe artan hayat temposuyla beraber insan vücudu bu tempoya ayak uyduramayıp halsiz düşebiliyor. Kısacası pes edebiliyoruz. Bu pes edişimizin bir takım sebepleri var . Bazen psikolojik bazen ise çevresel şartlardan kaynaklanıyor. Örneğin beslenme bu pes edişimizin önemli bir parçası. Gittikçe endüstriyelleşen gıda sektörü ile beraber insanlar taze ve sağlıklı besinler yerine hazır ve katkı maddesi içeren gıdalara yönelmiş durumda. Bu katkı maddesi içeren hazır gıdalar insanların beslenme ihtiyacını özellikle vitamin ve mineral yönünden sağlamakta yetersiz kalabiliyor. İşte bu durumda bir takım ilaç firmalarının ürettiği Multivitaminler devreye giriyor. Peki nedir bu multivitaminler? Vücudun ihtiyacı olan temel vitaminleri paket halinde içeren kapsüller yada tabletler. Ülkemizde en çok bilinen multivitaminler Pharmaton ve Supradyn. Bu tür takviyeler bağımlılık yapıyor mu? Bu konu hakkında açıp bakabileceğimiz bir çok tartışma dolaşıyor internette. Kesin bir bağımlılık

Pharmaton ve Supradyn Alternatifleri

Günümüzde birçok üründe olduğu gibi vitamin piyasasında en çok reklamı yapılan ürün kazanıyor. Türkiyemizde ise en çok Pharmaton ve Supradyn kullanılıyor zira ekranlarda en çok onları görüyoruz. Peki daha iyi veya eş değer multivitaminler var mı? Sorumuzun cevabı evet. Pharmaton ve Supradyn’e kalite olarak rakip olabilecek ve hatta daha iyi diyebileceğimiz ürünler var. İşte Sıralı Liste : 1)Nature’s Supreme Multivitamin  Erkekler ve Kadınlar için ayrı ayrı satılan ambalaja sahip multivitamin. 60’lı Paketi 69 liraya satılıyor. Buda Supradyn’den biraz pahalı Pharmaton ile yakın fiyatta demek. Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri Erkekler için özel üretilmiş bir multivitamin seçeneği olması Patentli ham maddesi ve test edilmiş içerik kalitesi ile son zamanlarda yoğun ilgi görmesi Vitamin, mineral ve ilave bileşenleri (zerdeçal ekstresi, ginseng, l-karnitin, arjinin, taurin, koenzim q10) sayesinde daha dinç hissetmeyi sağlaması Tüketici Yorumları “Nature’s Supr

Dünyanın En Büyük Canlısı? Balina Mı?

Dünyanın en büyük canlısı nedir? Bir fil mi? Hayır hayır ! Mavi Balina … Artık sanıyoruz ki mavi balinanın da modası geçti. Artık daha büyüğü var. Kısaca “Kral öldü yaşasın yeni kral!” Açıkçası yeni büyük balinanın yerini tutabilir mi bilmiyoruz. Bizce tutmayacak yorumlamak size kalmış. Peki kim bu kral? Mavi balinadan daha büyük ne olabilir ki? Açıklıyoruz: Bidliğimiz gibi Mavi Balina 200 ton ağırlığı ve 2 otobüsü bulan boyuyla (30 Metre civarı) dünyanın en büyük canlısı olarak kabul edilir(di). Hatta iddialara göre damarlarında bir insan rahatlıkla yüzebilirdi. Kalbi ise bir inek kadar büyüktü(600KG). Maalesef mavi balinalar en büyük olma ünvanını kaybetti. Yerine geçen büyüğümüz ise bir hayvan bile değil. Bitki de değil. O bir mantar !! ABD’de yapılan bir araştırmaya göre tam 37 hektar büyüklüğünde bir mantar türü keşfedildi. Smithsonian Enstitüsü yetkililerinden gelen açıklamaya göre bu mantarın büyüklüğü yaklaşık 400 ton. Zaten 37 hektar yani 370.000